Asennus

Keinonurmen asennus kotipihalle

Internet tarjoaa englanninkielisiä ohjeita keinonurmen asentamiseen, suomalaisia asennusohjeita on kuitenkin harvassa. Tässä pääpirtein selostettuna, kuinka asennus tapahtuu. Ohessa muutama asennetuista puttigreeneistä asiakkaille. Jos tulee kysyttävää, autan tässäkin asiassa mielelläni mahdollisuuksien mukaan.

Nyt myös mahdollisuus saada ammattilaisen  asennuspalvelu. Kysy lisää asennuspalvelusta sähköpostilla sampo@kotipihagolf.fi

  1. Valmista pohja huolella. Paras alusta alimmaiseksi on sora. Jos viheriö tulee alavalle paikalle (sadevedet kasautuvat alueelle) on ehkä syytä myös salaojittaa viheriön reunat.
  2. Muotoile sorapeti siten, että keskikohta on korkeammalla kuin reunat, vältä jyrkkiä kallistuksia. Sopivat kallistukset eivät ylitä 3 cm metrillä. Jyrää sorapeti kovaksi.
  3. Laita sorapetin päälle kivituhkaa ja jyrää se tasaiseksi kovaksi alustaksi.
  4. Katso sopivat kuppien paikat ja kaiva varovasti kuppien paikoille kuopat. Valamalla kupit betoniin oikeille paikoille, ne pysyvät paremmin.
  5. Levitä keinonurmi alueen päälle ja leikkaa kuppien paikat auki. Jos nurmi tulee useammasta palasta, liimaa nurmet siihen soveltuvalla sään kestävällä liimalla ruohomaton alustasta toisiinsa.
  6. Leikkaa sopiva sopiva kaistale chippiruohoa viheriön ympärille ja liimaa saumat yhteen.
  7. Viimeistele ja viritä viheriö tarvittaessa harjaamalla puhallus- tai muuta hienoa hiekkaa nurmen päälle.
  8. Puttaa kuin golfin Runeberg, vietä hauskoja hetkiä rakkaasi kanssa kotiviheriöllä. Kutsu ystäväsi kisailemaan ja nauttimaan virvokkeita illaksi viheriön äärelle. Näytä jälkikasvullesi, kuinka pallo laitetaan kuppiin neljästä, viidestä ja lopulta kymmenestä metristä… Onhan meillä mukavaa, onhan?
Puttigreeni Espoo
« 1 annettu 7 »